یکی از مهمترین دلایل استفاده از در و پنجرههای دوجداره در صنعت ساختمان،پس از قابلیت رگلاژ و رفع افتادگی پنجره دوجداره ، عایقبندی پنجره دوجداره و امکان درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی و در نتیجه جلوگیری از ورود صدا، سرما در فصل زمستان و گرما در فصل تابستان است.
یکی از علت های نفوذ آب باران عدم آببندی و درزگیر نما میباشد.اگرچه آببندی و درزگیری در و پنجره بهظاهر امری ساده است اما در عین ساده بودن بسیار کار حساس و با دقتی است که بایستی با استفاده از متریال درزگیری و آببندی مناسب و همچنین تیم تخصصی اجرای آببندی انجام گردد
درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی از جمله چالشهای مهم در زمینه تعمیرات در و پنجره دوجداره است که در صورت بیتوجهی به آن، کارکرد اصلی پنجرههای دوجداره که بهینهسازی مصرف انرژی ، کاهش ورود صدای مزاحم به داخل ساختمان یا همان عایق صوتی و حرارتی است، دچار اختلال شده و کارایی لازم را ندارد.
درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی به کلیه تعمیراتی گفته میشود که سبب میگردد تا هیچگونه درز و شکاف بین فریم و دیوار، لنگه و فریم و شیشه دوجداره باقی نماند، و تمامی یراقآلات در و پنجره دوجداره بهخوبی عمل کنند.
روشها و راهکارهای زیادی برای درزگیری و بستن شکافها پیشنهاد شده است که در این مطلب قصد داریم مهمترین آنها را بررسی کنیم.
مزایای درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی
1- کاهش مصرف انرژی
هزینه انرژی در ایران بیش از 100 درصد از ده سال گذشته تاکنون افزایشیافته است. بیش از نیمی از انرژی مصرف شده در خانههای ایرانیان برای تأمین انرژی دستگاههای گرمایشی و سرمایشی، خنک نگهداشتن در تابستان و گرمکردن منزل در زمستان مصرف میشود. خنک نگهداشتن در تابستان و گرما در زمستان میتواند گران باشد، به همین دلیل است که شیشه دوجداره یک راهحل هوشمند است.
طبق آمار مردم ایران بیشترین سرانه مصرف گاز طبیعی را در سطح جهانی را دارند. این حجم از گاز که در زمستان به روزانه 60 میلیون مترمکعب میرسد که بیشتر صرف گرمکردن خانهها در زمستان میشود و بخش قابلتوجهی از این انرژی از طریق در و پنجرههای قدیمی به هدر میرود.
خبر خوب این است که نصب در و پنجرههای دوجداره یکی از مؤثرترین راهها برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان است. کاهش مبلغ قبوض گاز در زمستان به جهت استفاده از پنجره و درب دوجداره الیت حاصل خواهد شد. در طولانیمدت و دوره حدود ۵ساله هزینهای که برای نصب پنجرههای عایق میکنید با کاهش قبض گاز و برق جبران خواهد شد.
همچنین در تابستان که گرمای محیط بیرون ساختمانها افزایش میابد مصرف برق بهشدت افزایش مییابد. در سالیان اخیر کشور ایران در فصول گرم با مشکل کمبود برق مواجه شده است. همه ما با قطع برق خانهها و کارخانههای تولید مواجه شدهایم.
با این اوصاف خبر خوب برای شما استفاده از پنجرههای چند جداره آلومینیومی است. پنجرهها و درهای دوجداره در آبوهوای برای آبوهوای گرم و سرد محبوب هستند. این پنجرهها در مقایسه با پنجرههای تک جداره بیش از 40 درصد هزینه برق شما را کاهش میدهد. قبوض برق در تابستان که به جهت کاهش مصرف برق وسایل سرمایشی و کولرها کاهش خواهد یافت.
پنجرهها و درهای دوجداره با محدودکردن جریان هوای سرد یا گرم در داخل و خارج از خانه، بهعنوان عایق اضافی عمل میکنند و آن را در تابستان خنکتر و در زمستان گرمتر میکنند.
2-کاهش حجم صدای ورودی به ساختمان
پنجرههای دوجداره میتوانند صدای بیرون از جمله صدای وسایل نقلیه (خودروها، هواپیماها و …) و صداهای دیگر را تا 60 درصد در مقایسه با شیشههای تک جداره کاهش دهند.همچنین وجود گاز آرگون میتواند به عایق بودن پنجره ها کمک شایانی کند.
سازمان جهانی بهداشت دریافته است که قرارگرفتن طولانیمدت در معرض صدا میتواند به ایجاد استرس، مشکلات خواب کمک کند و سلامتی انسان را به خطر بیندازد.
محصولات دوجداره انرژی صوتی بیشتری نسبت به محصولات تک جداره به دلیل فاصله بین شیشهها و نوع پروفیل (قاب) مصرفی جذب میکنند. افزودن شیشه آکوستیک کارایی شیشه دوجداره را در مقابل جذب صدا افزایش میدهد.
پنجرهها و درهای دوجداره که برای کاهش صدا طراحی شدهاند، میتوانند میزان صدای خارجی ورودی به خانه را کاهش دهند.
روشهای درزگیری و عایقبندی پنجره دوجداره
اگر اهل دقتکردن به اطراف بوده و کمی هم به تمیز بودن محیط زندگیتان حساس باشید، اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب میکند گردوغبار و خاکهای روی وسایل اطرافتان خواهد بود. همینالان هم میتوانید روی لبه طاقچهها، پنجرهها و کمدها دست بکشید و جای انگشتانتان را ببینید که بخشی از خاکهای موجود در سطوح را تمیز کرده است.
گردوغبار تنها یکی از مشکلات ناشی از درزهای پنجرههاست. اتلاف انرژی، آب و سروصداهای اضافی همگی از مشکلاتی هستند که از زیر درز پنجرههای ساختمان به فضای داخلی هجوم میآورند و سادهترین راه مقابله با آنها درزگیری پنجرههای ساختمان است. در ادامه چند شیوه برای رفع این مشکل معرفی خواهیم کرد.
درزگیری پنجره دوجداره با چسب سیلیکون
یکی از مؤثرترین روشهایی که تعمیرکار این حوزه از این برای درزگیری استفاده میکند، چسبهای مخصوصی هستند که در بازار به چسب سیلیکون معروف هستند که کیفیت و ماندگاری فوقالعادهای را برای پرکردن ترکها ایجاد میکند.
ویژگی اصلی این داشتن خاصیت انعطافپذیری عالی و درصد سیلیکون بالا است چسبهای ماستیک دارای مقاومت بالایی در مقابل حرارت و عوامل محیطی هستند، همچنین چسبندگی بالایی دارد که به دلیل نداشتن هیچگونه ترکیب فرار، تمامی چسب بلافاصله جذب شده و حالت ایستای خود را حفظ میکند.
درزگیر پنجره دوجداره بهوسیله چسب ماستیک شامل مراحل زیر است:
دقت کنید که در همان مراحل نصب و پس از پایان یافتن مرحله پیچ کردن، از چسب ماستیک برای پرکردن فاصله بین فریم آهنی و پروفیل استفاده میشود.
درصورتیکه در گذر زمان و عوامل انسانی متعدد، ایرادی در حفظ عایق پنجره دوجداره یوپیویسی ایجاد شود، تعمیرکار میتواند بهوسیله ابزار مخصوص تزریق چسب در سطوح، این مشکل را حل کند.
از جمله کاربردهای چسب نانو ماستیک در صنعت پنجرههای دوجداره بهکارگیری آن برای آببندی و جلوگیری از نفوذ آب باران به داخل ساختمان است. مدت زمانی که طول میکشد تا به طور کامل سفت و مقاوم شود بین 6 تا 24 ساعت است.
درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی با لاستیک
لاستیکهای درزگیر دارای خاصیت ماندگاری در حالت اولیه خود هستند و به دلیل بهکارگیری مواد خام نظیر پروپیلن اتیلن دین مونومر مقاومت بالایی در مقابل اکسید شدن و تابشهای نور خورشید از خود نشان میدهند و طول عمر مناسبی را بر اساس استاندارهای کیفیتی برایان در نظر گرفتهاند.
در واقع درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی توسط لاستیک در همان مراحل تولید اعمال میشود، زیرا تمامی قسمتها از لنگهها تا فریم و مولین توسط لاستیکهای TPE برای حفظ خاصیت عایق حرارتی و صوتی باید به نقطه ایدئال برسد.
درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی با رگلاژ
اما نکتهای که نباید از این غافل شد، رگلاژ پنجره دوجداره یو پی وی سی است که با ایجاد تعادل در تمامی بخشها موجب درزگیری اصولی درب و پنجره میشود.
رگلاژ موجب میشود تا لنگه و فریم بهدرستی عمل کنند و فاصلهای بین آنها ایجاد نشود، البته همه این موارد زمانی میتواند مؤثر باشد که اصول استاندارد در هنگام نصب اعمال شده باشد، در غیر این صورت باید ابتدا مشکل بین فریم آهنی و پنجرهها حل شود و پس از آن رگلاژ عملیاتی گردد و در پایان با چسبهای ماستیک درزهای باقیمانده پوشانده گردد.
نحوه رگلاژ پنجره دوجداره یوپیویسی و میزان ماندگاری آن به درست اجرا کردن تمامی مراحل بستگی دارد، شیشهها بهعنوان یک عامل اصلی در تحقق یافتن عایق صوتی و حرارتی به شمار میایند که کنار لاستیکها و چسب میتواند دست تعمیرکار را برای پایاندادن به این معضل باز گذارند.
عدم رگلاژ یراقآلات درب و پنجره دوجداره باعث بروز مشکلاتی از قبیل سختی در باز و بستهشدن، عدم حرکت روان دستگیرهها، فاصله افتادن میان لنگه بازشو و فریم، مشکل در تغییر حالتهای بازشو و عملکرد نامناسب درب و پنجرهها میشود.
در برخی موارد، به دلیل نصب نادرست درب و پنجره دوجداره یا سهلانگاری پرسنل نصب در هنگام رگلاژ و تنظیم پنجره دوجداره مشکلاتی به وجود میآید و این مشکلات باعث عملکرد نامناسب درب و پنجره دوجداره میشود. از جمله این مشکلات میتوان به ورود سرما از اطراف لنگههای بازشو پنجره دوجداره، مشکل در باز و بسته کردن درب و پنجرهها، باز نشدن دستگیرهها، عدم عملکرد صحیح یراقآلات و مشکلاتی در تغییر حالتهای بازشو اشاره کرد.
خوب است بدانید که با استفاده از رگلاژ مناسب درب و پنجره دوجداره، میتوانید تا ۹۰ درصد از بروز این مشکلات را جلوگیری کنید.
برای رگلاژ کردن درب و پنجرهها، باید ابتدا کاور لولا را خارج کنیم. یعنی ابتدا پنجره را بازکرده و سپس با استفاده از پیچگوشتی یا آچار آلن کاور را آزاد و جابهجا کنیم.
برای رگلاژ لنگه بازشو درب یا پنجره دوجداره، لازم است، آنها را در محور افقی و عمودی جابهجا کنیم. برای حرکت در محور افقی میتوانیم از آچار آلن ۵ میلیمتری استفاده کنیم و پیچ رگلاژ را که بهصورت افقی قرار گرفته است، بازبسته کنیم. با بازو بسته کردن پیچ رگلاژی لنگه بازشوی درب یا پنجره بهصورت افقی حرکت میکند و قابل جابهجایی است. پیچ را باید تا جایی حرکت دهیم که با بستهشدن لنگه بازشو در جهت افقی، مشکل عدم انطباق رفع شود.
برای رگلاژ کردن بهصورت عمودی، به پیچ بالا لولای سهبعدی و آچار آلن ۴ میلیمتری نیاز داریم. برای انجام این کار، ابتدا کاور لولای درب و پنجره دوجداره را باز میکنیم و با استفاده از آچار آلن، پیچ را میچرخانیم. با چرخاندن پیچ در جهت ساعتگرد، لنگه بازشو به سمت بالا حرکت میکند و درصورتیکه آن را در جهت خلاف ساعت بچرخانیم، پیچ بهطرف پایین حرکت خواهد کرد.
رگلاژ هر دو جهت افقی و عمودی را باید بهصورت موازی انجام دهیم، تا به حالت مناسب و صحیحی برای باز و بستهشدن لولا برسیم. در نهایت با دنبالکردن این مراحل میتوانیم درب و پنجرهها را بهدرستی رگلاژ کنیم.
در پایان برای درزگیری پنجره دوجداره یوپیویسی باید موارد زیر حتماً رعایت شود:
بههیچوجه خود نباید اقدام به برطرفکردن این مشکل کنید زیرا علاوه بر ایجاد شکستگی در شیشهها ممکن است به یراقآلات آن نیز آسیبرسانید.
برای تزریق چسب در درزهای ایجاد شده از وسیله مختص این کار استفاده میشود، پس بهترین کار سپردن انجام آن به یک تعمیرکار کاربلد است.
اصلیترین نقش پنجرههای دوجداره بهینهسازی انرژی و عایق صوتی و حرارتی آن است، بههیچوجه نباید سهلانگاری در این مورد ایجاد شود، در اولین فرصت با یک متخصص این حوزه تماس بگیرید.