عایق بندی پنجره دوجداره با چسب سیلیکون صورت می پذیرد.چسب سیلیکون در دو نوع سیلیکون خالص و سیلیکون ماستیک وجود دارد. این چسب در مقایسه با دیگر چسبهای پلیمری که پایه آلی دارند، خواص ویژه و منحصر به فردی دارد. دلیل این امر ساختار اسکلت اصلی چسبهای سیلیکونی است.
چسب سیلیکون به چسب ولکانیزه شونده در دمای اتاق نیز معروف است و محتویات آن شامل پلی دی متیل سیلوکسان به همراه گروههای استات، کتوکسیم یا اتر میباشد. این چسب یکی از پرکاربردترین و قویترین چسبها برای مصارف خانگی و صنعتی است.
چسب سیلیکون از ترکیب دو ماده سیلیکون و اکسیژن ساخته میشود. چسب سیلیکون عایق خوبی در برابر گرما و رطوبت است و از آن برای درزگیری پنجره دوجداره و پرکردن شکستگیها استفاده میشود. همچنین این چسب قدرتمند از استحکام و ثبات نسبتا بالایی برخوردار است و برای استفاده در سطوح مختلف مناسب است. شاید تصور کنید این چسب فقط برای درزگیری و عایق کردن پنجرهها کاربرد دارد، ولی اینطور نیست.
چسب سیلیکون فقط به حرفه و زمینه خاصی محدود نیست و برای تمام کارهایی که نیاز به چسب قوی داشته باشد کاربرد دارد. سیلیکون در برابر گرما و رطوبت مقاومت بالایی دارد و در تمام مناطق کویری و کوهستانی کیفیت خود را حفظ میکند. دلیل اصلی محبوبیت زیاد چسبهای سیلیکونی، خاصیت دفع حرارت و نارسانا بودن آنها است. این چسبها در برابر UV و اکسیژن مقاومت بالایی دارند و با گذشت زمان این خاصیت خود را از دست نمیدهند.
از جمله ویژگیهایی که چسب سیلیکونی را برای عایق کردن پنجرههای دوجداره مناسب میکند، میتوان به دوام بالا، مقاومت خوب در برابر آب و رطوبت، مقاومت در برابر حلالهای شیمیایی و بیضرر بودن مواد شیمیایی موجود در این چسب برای انسان و محیط زیست و همچنین چسبندگی بالای آن اشاره کرد. چسب سیلیکون باید انعطافپذیری بالایی داشته باشد، همچنین در برابر فشار و دماهای بالا نیز مقاوم باشد و از حالت طبیعی خود خارج نشود.
چسبهای آببندی در رنگهای سفید، سیاه، قرمز، طوسی، قهوهای و بیرنگ وجود دارند و بعد از استفاده نباید به راحتی از سطح مورد نظر جدا شوند. این رنگها با توجه به نیاز محلی که از آنها استفاده میشود به کار برده میشوند. چسب سیلیکون شفاف یا بیرنگ مخصوص آینه است و برای چسباندن شیشه آکواریوم، انواع شیشهها و درزگیری سینک ظرفشویی آشپزخانه استفاده میشود. چسب سیلیکون مشکی با نام چسب سیلیکون شیشه ماشین نیز شناخته میشود و مخصوص چسباندن شیشه ماشین است.
چسب سیلیکون قرمز به عنوان واشر ساز یا چسب واشر و چسب سیلیکون حرارتی یا نسوز استفاده میشود. از چسب سیلکون رنگ سفید هم برای آببندی پنجره، درزگیری کاشی، درزگیری وان حمام، روشویی و سرویسهای بهداشتی استفاده میشود. چسب سیلیکون به راحتی قابلیت چسبندگی به آلومینیوم، کاشی، استیل، سرامیک و PVC را دارد و میتوانید از قدرت چسبندگی بالای آن بهره ببرید. بستهبندی چسب سیلیکون پنجره دوجداره انواع مختلفی دارد که رایجترین نوع آن بستههای استوانهای شکل است.
مزایای استفاده از چسب سیلیکون
چسب سیلیکون هم در دمای بالا و هم در دمای پایین کاربرد بسیار دارد. این چسب ها به دلیل ساختار شیمیایی و مواد پلیمری به کاررفته در آنها از مقاومت بالایی برخوردار هستند .این محصول که به چسب آکواریومی نیز شناخته می شود ، برای درزگیری و عایق بندی در برابر رطوبت , نفوذ آب باران از فریم پنجره دوجداره و …بسیارمقاوم هستند از این رو در از آنها در درزگیری شیشه های ساختمان , کناره های کاشی ساختمان , اجرای سینک و روشویی , شکاف های سرویس بهداشتی , سطوح سنگی , شیشه ای , پلاستیکی , فلزی و همچنین درزگیری پنجره های دوجداره استفاده قرار می شود. .
پس از تولید در و پنجره ،مهمترین مرحله نصب استاندارد است تا بتوان از پنجره ها به عنوان یک پنجره عایق و با کیفیت مطلوب استفاده کرد عایق بندی پنجره دوجداره با چسب سیلیکون است که لازم می دانیم بعضی از مزایای یک چسب خوب را به شما یادآور شویم .همچنین در تعمیر در و پنجره دوجداره و عایق کردن پنجره ها در برابر نفوذ آب و رطوبت از چسب سیلیکون استفاده می شود.
مزایای چسب سیلیکون
- باید انعطافپذیری بسیار بالایی داشته باشد .
- مقاومت در برابر فشار و دماهای بالا دارد. تا در دمای بالا از حالت خود خارج نشود .
- قابلیت چسبندگی و درزگیری عالی داشته باشد بهطوریکه بعد از استفاده به سطح موردنظر چسبیده و بهراحتی جدا نشود.
- چسب سیلیکون در برابر اشعه uv نیز مقاوم میباشند و خاصیت خود را از دست نمیدهند.
سیلیکون دربسته بندیهای مختلفی به فروش میرسد که رایجترین آنها، بستههای استوانهایشکل میباشد.همچنین در رنگهای مختلفی از جمله سفید، مشکی بیرنگ و قرمز و طوسی و قهوهای موجود میباشد.این چسب مناسب برای آببندی و در برابر رشد قارچ و کپک محافظت میکند.
این محصول دارای چسبندگی عالی به بسیاری از مصالح ساختمانی چون: کاشی و سرامیک، سطوح روکشدار، چوب و بسیاری از پلاستیکها میباشد.
موارد مصرف انواع چسب سیلیکون
موارد مصرف ماستیک پلی یورتان
- آب بندی درزهای انبساطی سازه های بتنی، مخازن آب و فاضلاب، تصفیه خانه ها و درز دور لوله ها
- پر نمودن درزهای انبساط
- سیل نمودن ترک های تصادفی و ترمیم درزهای کنترل
- ترمیم بتن تخریب شده
- پر نمودن درز اطراف شیشه و در
- درز بندی سطوح فلزی و آلومینیومی در ساختمان و سوله ها
- آب بندی و پر کردن درز کاشی، سرامیک و سنگ ها
خصوصیات و مزایا ماستیک پلی یورتان
- سریع خشک می شود
- مقاومت بالا در برابر اشعه UV آفتاب
- دوام عالی
- چسبندگی عالی به بتن، شیشه، سرامیک و سطوح رنگ آمیزی شده
- مقاومت بالا در برابر تنش های برشی
عایق بندی پنجره دوجداره با چسب سیلیکون
زمانی که کار نصب پنجرهها به پایان رسید، پیش از زدن چسب، باید دور تا دور آن را کاملا تمیز کنید تا عاری گرد و خاک باشد. همچنین مراقب باشید سطحی که قرار است سیلیکون بزنید کاملا خشک باشد تا چسب به راحتی به محل مورد نظر بچسبد و محکم شود. چسب را دقیقا روی محل مورد نظر بریزید. اگر کمی چسب روی محلی غیر از محل مورد نظرتان ریخت نگران نباشید، باقیمانده اضافی چسب به راحتی با آب و صابون قابل پاک شدن است.
چسب سیلیکونی که در حال حاضر در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد، محصول کشورهای ایران، ترکیه و چین است. نکته مهم در رابطه با چسب سیلیکون این است که، کیفیت چسب سیلیکونی که در کشور خودمان تولید میشود با محصول ترکیهای برابری میکند. مواد اولیهای که در ایران و ترکیه برای تهیه این محصول مورد استفاده قرار میگیرد مشابه یکدیگر است و قیمت بالاتر چسبهای خارجی به دلیل تعرفههای گمرکی است.
در صورتی که در حین استفاده از چسب، پوستتان با آن برخورد کرد فورا آن قسمت را با آب بشویید و حتی المقدور از دستکش و ماسک استفاده کنید. بهتر است محیطی که از چسب استفاده میکنید، تهویه مناسب داشته باشد و به دور از هرگونه شعله و جرقه باشد.این چند نکته را چک کنید
اگر با زیاد کردن دمای شوفاژ و بخاری، همچنان هوای داخل ساختمان سرد است و با بارش برف و باران، رطوبت وارد خانه میشود، نشاندهنده این است که پنجرهها نیاز به درزگیری و آببندی دارند. در فصول سرد سال برای حفظ گرمای محیط و جلوگیری از اتلاف انرژی، راههای مختلفی وجود دارد. از روشهایی که برای جلوگیری از اتلاف انرژی در فصول مختلف سال استفاده میشود، میتوان به عایق کردن و درزگیری در و پنجرهها اشاره کرد.
پنجرههای دوجداره در این مورد کمک بزرگی میکنند و نقش اصلی آنها عایقبندی حرارتی و صوتی است. قسمتهای مختلفی که در پنجرههای دوجداره وجود دارد عایقبندی آنها را ممکن میکند. یکی از موارد مهم عایق بندی پنجره دوجداره با چسب سیلیکون است. استفاده از چسب سیلیکون برای عایق کردن پنجره معمولا بعد از نصب پنجرهها صورت میگیرد.
برای درزگیری و عایق کردن پنجرهها در ابتدا باید منشا ورود هوا را پیدا کنید. یک روش مناسب و کاربردی برای پیدا کردن درزها استفاده از نور است. اگر از بعضی قسمتهای پنجره نور خورشید یا چراغ وارد فضا میشود، آن قسمت نیاز به درزگیری دارد. در ادامه به توضیح کاربرد چسب سیلیکون در عایقبندی پنجرههای دوجداره میپردازیم.
نکات عایق بندی پنجره دوجداره با چسب سیلیکون
- بهتر است در همان ابتدا با نصب پنجره عایق بندی با چسب سیلیکونی انجام شود و به بعدا موکول نشود.
- بهتر است این کار را به نصاب شیشه دوجداره و یا نصاب پنجره که تجربه بیشتری دارد بسپارید تا عایق بندی کامل و بی نقص باشد.
- در استفاده از چسب سیلیکونی، برای هر موردی باید دستکش و ماسک استفاده شود تا به سلامتی ضرر وارد نشود.
- اگر چسب سیلیکونی با پوست تماس پیدا کرد، باید پوست را بلافاصله با آب و صابون شست.
تفاوت چسب ماستیک و چسب سیلیکون چیست ؟
سلام اگر از زیر پنجره آب نفوذ کنه آیا مربوط به سیلیکون کاری هست؟
سلام وقت بخیر
بله به احتمال بسیار زیاد مربوط به عایق بندی هست